Hantar Barang dan Kereta ke Sabah Sarawak

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd sedia membantu memudahkan urusan hantar barang atau hantar kereta dan akan memberikan servis yg paling TIP TOP. Perkhidmatan kami merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Kami juga ada membuat urusan hantar kereta selain hantar barang untuk dihantar ke seluruh Malaysia. Barang yang dihantar akan dipacking dengan kemas oleh staff dengan menggunakan kotak kami yang tebal dan berkualiti.

Kami ada cawangan di Kota Kinabalu & Kuching bagi proses hantar kereta dan hantar barang yang lebih mudah.

Bagi khidmat hantar kereta Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd, syarikat yang berstatus Bumiputera menawarkan Marine Insurance sekiranya berlaku kemalangan. Car Delivery Made Easy, Secure & Fast. Syarikat kami berdaftar dengan MOF. Staff akan buat checklist kereta sebelum hantar kereta ke destinasi baru. Customer akan happy dengan kerja staff kami yang sangat berpengalaman dalam bidang hantar kereta ini. Kami juga menawarkan harga hantar kereta yang sangat berpatutan.

Selain itu, Nizaf Mover juga menyediakan perkhidmatan pindah rumah atau pindah pejabat di seluruh Malaysia. Kami menawarkan 3 PAKEJ pindah yang boleh anda pilih. Bagi kakitangan kerajaan yang perlu bertukar ke Sabah Sarawak atau Semenanjung nak hantar kereta atau hantar barang boleh hubungi kami tanpa rasa ragu-ragu.

4 PERKARA PERLU DILAKUKAN SEBELUM HANTAR BARANG

Saya nak mudahkan kerja anda untuk pencarian Syarikat yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang premium untuk hantar barang anda ke Sabah & Sarawak. Harga dikira mengikut per M3 iaitu (panjang x lebar x tinggi) dan jarak dari destinasi lama ke destinasi yang baru. Anda perlu berurusan dengan team sales kami untuk lebih terperinci.

Boleh terus Whatsapp Nizaf Mover : 019-204 7355 . Boleh call atau whatsApp untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan dengan hantar barang ke Sabah & Sarawak.

 • Perlu asingkan barang terlebih dahulu yang mana hendak digunakan dan yang mana tak perlu.
 • Packing barang menggunakan kotak double layer, bubble wrap dan corrugated.
 • Packing barang menggunakan kotak double layer, bubble wrap dan corrugated.
 • Cari syarikat yang boleh dipercayai seperti Nizaf Mover & Logistics untuk hantar barang ke Sabah & Sarawak.

🚢 Perkhidmatan Hantar Kereta 🚢

.
✔ Membuat perkhidmatan hantar kereta ke Sabah & Sarawak.

✔ Mengambil kereta customer di rumah (pick up service).

✔ Kereta akan dihantar ke rumah destinasi dengan selamat.

.

Apakah kebaikan kepada anda?

✔ Marine Insurance ditawarkan sekiranya berlaku kemalangan.

✔ Staff akan buat checklist kereta sebelum kereta dihantar.

✔ Car Delivery Made Easy, Secure & Fast.

✔ Syarikat berdaftar dengan MOF.

.

Dokumen yang diperlukan untuk hantar kereta:

👉 Salinan Mykad

👉 Salinan geran kenderaan (depan/belakang)

👉 Salinan surat pelepasan bank (jika belum habis bayar)

FAQ

Jawapan: Boleh. Kereta boleh dihantar menggunakan kapal RORO ( Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Jawapan: Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebut harga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Jawapan: Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000). 

Contoh: 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3

Jawapan : Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi team sales kami.

Jawapan: Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah                       (P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Jawapan: Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

HUBUNGI KAMI

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan berkaitan dengan servis kami termasuk; Pindah Rumah, Pindah Pejabat, Penghantaran domestik, hantar kereta dan penyimpanan/pergudangan boleh Whatsapp kami di  019-204 7355 (Cik Iza) atau Call Pejabat Nizaf Mover 03-8958 0355 . Klik butang dibawah untuk whatsapp

WHATSAPP SEKARANG!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

69 Replies to “Hantar Barang dan Kereta ke Sabah Sarawak”

 1. Boleh quote barang Berat 10kg , saiz 30cm x 55cm x 55cm

  Dari Selangor, seri kembangan kE kuching.

  Phone Saya : 0166866584 , Lina

 2. Boleh bagi quote penghantaran berat +-20kg saiz kotak 50cm×45cm×45cm (barang2 pindah) dari shah alam ke sandakan?
  011-10962905 ~ Pn Izah

 3. Boleh bagi quote penghantaran perabot rumah dari semenanjung ke kota kinabalu… 014-5299569 (firdaus)

   1. Hye saya nak menghantar produk makanan dessert k me miri Sarawak. Boleh contact saya untk details 0173149484

     1. Hantar ke serawak dari kuantan . 50kg gearbox kereta . Boleh contact sy 0104486861

 4. Quote untuk hantar barang approximately 10 kg ( 2unit), dimension : sebesar luggage
  Whatsapp 01116039107 or email

 5. Hello nak tanya. Ada buat penghantaran karpet ke miri?
  Dalam 3 gulung, anggaran 75kg.
  Courier by air atau sea?
  Berapa harga?

 6. Asslamualaikum saya mau kirim ikan pusu dan ikan masin dari sabah ke Miri dalam 100 kg berapa cas dan berapa lama boleh sampai Miri ??

 7. Salam
  If nak hantar barang dari shah alam ke kuching kereta gen2 & myvi..perabot dan barang lain..tv 3 , peti ais, king katil & tilam, kotak2 berisi pakaian dalam 20 kotak..anggaran price?
  Tq

 8. Saya amat berpuas hati dgn service nizaf movers dan juga dgn Puan Miza dari Nizaf Movers yg mana service adalah amat terbaik .saya berpindah kereta dan barang dari Tapah Perak ke Kuching Sarawak .cara packing yg terbaik dan amat memuaskan .keep it up nizaf movers n Puan Miza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Open chat