Kakitangan Kerajaan Kena Posting Kerja Berpindah Ke Sabah & Sarawak

Blog ni khas untuk kakitangan kerajaan kena berpindah ke Sabah Sarawak. Khas untuk abang-abang askar, polis, maritim, doktor dan cikgu yang akan berpindah ke Sabah Sarawak. Nizaf Mover satu-satunya mover Bumiputera yang paling diminati di Malaysia. Pilihan pertama kakitangan kerajaan yang akan berpindah ke Sabah Sarawak.

Siapa lah yang gembira apabila terpaksa ditukarkan ke jabatan lain dan berjauhan dengan keluarga tersayang. Begitulah yang selalu dihadapi oleh kakitangan kerajaan seperti cikgu, doktor, askar dan polis yang akan berpindah ke Sabah Sarawak. Demi meneruskan tanggungjawab yang dipegang ada yang perlu berpindah dan ditukarkan dari Semenanjung ke Sabah Sarawak dan sebaliknya.

Packer professional bergambar bersama tuan rumah

Pening kepala nak fikir proses pindah ke Sabah Sarawak ni. Penat lagi nak kemas rumah. Tetapi bayangkan lah anda boleh goyang kaki dan tidak akan ada masa untuk pening kepala tentang urusan perpindahan berpindah ke Sabah Sarawak kerana NIZAF MOVER & LOGISTICS SDN BHD berpengalaman selama 15 tahun dalam industri logistik. Nak hantar kereta dan motor sekali pun boleh. Tak jadi masalah, boleh pindah rumah dan hantar kenderaan sekali. Semua Nizaf Mover boleh uruskan proses pindah ke Sabah Sarawak dari A-Z.

Nizaf Mover sedia membantu memudahkan urusan perpindahan ke Sabah Sarawak anda dan akan memberikan servis yang terbaik. Perkhidmatan kami merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Nizaf Mover juga ada membuat penghantaran kereta selain barang-barang untuk dihantar ke seluruh Malaysia. Barang yang dihantar akan dipacking dengan kemas dan menggunakan kotak kami yang tebal dan berkualiti. Kami menawarkan pakej pindah ke Sabah Sarawak yang bersesuaian dengan barang-barang yang perlu dibawa.

Terima kasih Tuan kerana percayakan khidmat Nizaf Mover untuk urusan pindah rumah
Terima kasih Puan. Settle urusan pindah untuk balik ke Sabah semula

Kami ingin berkongsi dengan anda tentang perkara yang perlu tahu mengenai proses pindah ke Sabah Sarawak. Berikut perkara yang perlu dilakukan sebelum pindah ke Sabah Sarawak: –

  • Pilih Syarikat yang Bersesuaian dan Berpatutan

    Nizaf Mover akan membantu anda dalam untuk memilih pakej yang sesuai dengan bajet dari jabatan anda. Mungkin anda boleh bertanya dengan kenalan atau sesiapa yang pernah menggunakan khidmat Nizaf Mover tentang bagaimana kami cuba memberikan servis yang terbaik untuk pelanggan kami.

  • Tentukan Servis yang Diperlukan

    Terdapat 2 kelayakan yang ada iaitu untuk kakitangan kerajaan yang masih bujang atau sudah berkahwin. Kelayan dikira berdasarkan kiraan M3 (panjang x lebar x tinggi). Disarankan untuk mencari syarikat yang sudah berpengalaman dan boleh dipercayai. Nizaf Mover syarikat yang sudah berpengalaman 15 tahun dalam bidang logistik. Kami juga mempunyai staff yang terlatih untuk uruskan kakitangan kerajaan yang akan berpindah ke Sabah Sarawak.

  • Pilih Pakej yang Diperlukan

    Nizaf Mover ada meyediakan pakej yang boleh anda pilih bersesuaian dengan kehendak anda.

PELABUHAN - PELABUHAN

PELABUAN - PINTU

PINTU – PINTU

PINTU – PELABUHAN

Kami ingin berkongsi dengan anda tentang perkara yang perlu tahu mengenai proses pindah ke Sabah Sarawak. Berikut perkara yang perlu dilakukan sebelum pindah ke Sabah Sarawak: –

  • Ketahui Terma & Syarat

    Sebelum hendak berpindah, anda hendaklah ketahui terma dan syarat dengan syarikat yang anda berurusan. Nizaf Mover sangat mementingkan dokumen yang diperlukan dalam hitam putih. Kami juga akan beritahu barang apa yang lepas kastam atau tidak. Staff Nizaf Mover akan membantu dari bagi sebut harga dan akan masuk dalam E-Perolehan.

  • Pilih Tarikh Penghantaran

    Nizaf Mover mencadangkan agar pilih awal dengan syarikat mana yang nak dihantar. Ini kerana anda perlu menyediakan dokumen yang diperlukan. Langkah terakhir hanya tunggu surat tawaran dilluluskan oleh E-Perolehan.

Tuan rumah hanya tengok sahaja. Biar kami yang packing barang pindah
Customer pilih servis hantar kereta secara door to door
Dapat free gift payung dan keychain sekali kami bagi semasa hantar kereta
Customer pick-up sendiri kereta di office Nizaf Mover

Kalau nak bawa kereta sekali boleh ke? Takkan nak beli kereta baru pulak kan di tempat baru?

Jangan risau, untuk yang mempunyai kenderaan lagi elok sekiranya anda menghantar kenderaan terlebih dahulu. Kami mencadangkan barang dan kereta dihantar berasingan. Kenderaan akan dihantar menggunakan satu kapal khas untuk kenderaan sahaja.

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd syarikat yg berstatus “Bumiputera” menawarkan “Marine Insurance” sekiranya berlaku kemalangan. Car Delivery Made Easy, Secure & Fast. Syarikat kami berdaftar dengan Kerajaan (Ada sijil MOF). Staff akan buat checklist untuk barang dan Kereta sebelum dihantar ke destinasi. Customer akan happy dengan kerja staff kami yang sangat berpengalaman dalam bidang ini.

Tak hairanlah kenapa servis kami menjadi pilihan No 1 kebanyakkan kakitangan kerajaan yang perlu berpindah ke Sabah Sarawak.

KELEBIHAN GUNA SERVIS DENGAN NIZAF MOVER

Packing kemas

Berdaftar dengan Syarikat Kewangan

Syarikat berdaftar dengan MOF dan Petronas

Ada insurans untuk barang-barang yang dihantar

Mempunyai staff yang terlatih dan berpengalaman

Ada 6 cawangan termasuk di Sabah dan Sarawak

Frame gambar dibungkus dengan bubble wrap terlebih dahulu
Perabot dibungkus menggunakan bubble wrap untuk mengelakkan daripada rosak dan calar

Dokumen Wajib Ada

Bagi memudahkan urusan anda menguruskan pertukaran ini, saya cadangkan beberapa dokumen dan salinan fotostatnya disimpan dengan baik oleh anda dalam satu fail. Ini kerana, fotostat bagi dokumen penting ini banyak digunakan sepanjang berlangsungnya proses ini.

  • Surat Penempatan Kali Pertama
  • Surat arahan pertukaran
  • Green Card kereta (geran)
  • Salinan IC
  • Salinan buku akaun
  • Salinan slip gaji terkini

Dokumen-dokumen ini sekadar cadangan. Anda boleh tambah lagi senarai, jika merasakan ada lagi dokumen berkaitan yang diperlukan. Buat lah dalam beberapa salinan (5 salinan dah ok) bagi memudahkan kerja anda kemudian hari nanti. Jangan sampai nanti, dokumen penting tak dapat nak ditunjukkan semasa diminta, sebab fail dah naik kargo.

Perabot besar dibungkus menggunakan corrugated dan stretch film
Packing, wrapping dan tagging oleh packer professional Nizaf Mover
HUBUNGI KAMI

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan berkaitan dengan servis kami termasuk; Pindah Rumah, Pindah Pejabat, Penghantaran domestik, hantar kereta dan penyimpanan/pergudangan boleh Whatsapp kami di  019-204 7355 ( Puan Farah) atau Call Pejabat Nizaf Mover 03-8723 8755 . Klik butang dibawah untuk whatsapp

WHATSAPP SEKARANG!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Open chat