Kena pindah ke Sabah Sarawak? – Khas buat Kakitangan Kerajaan

Siapa lah yang gembira apabila terpaksa ditukarkan ke jabatan lain dan berjauhan dengan keluarga tersayang. Begitulah yang selalu dihadapi oleh kakitangan kerajaan seperti cikgu, doktor, askar dan polis. Demi meneruskan tanggungjawab yang dipegang ada yang perlu berpindah dan ditukarkan dari Semenanjung ke Sabah Sarawak dan sebaliknya.

Pening kepala nak pindah rumah ni. Penat lagi. Tetapi bayangkan lah anda boleh goyang kaki dan tidak akan ada masa untuk pening kepala tentang urusan perpindahan kerana Nizaf Mover & Logistics berpengalaman selama 15 tahun dalam industri logistik. Nak hantar kereta dan motor sekali pun boleh. Tak jadi masalah, boleh pindah rumah dan hantar kenderaan sekali.

Packer professional bergambar bersama tuan rumah

Nizaf Mover sedia membantu memudahkan urusan pindah rumah dan akan memberikan servis yang terbaik. Perkhidmatan kami merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Nizaf Mover juga ada membuat penghantaran kereta selain barang-barang untuk dihantar ke seluruh Malaysia. Barang yg dihantar akan dipacking dengan kemas dan menggunakan kotak kami yang tebal dan berkualiti. Kami menawarkan pakej pindah rumah yang bersesuaian dengan barang-barang yang perlu dibawa.

Barang akan disimpan di warehouse yang diawasi 24 jam CCTV sementara menunggu tarikh kapal gerak

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd syarikat yg berstatus “Bumiputera” menawarkan “Marine Insurance” sekiranya berlaku kemalangan. Car Delivery Made Easy, Secure & Fast. Syarikat kami berdaftar dengan Kerajaan (Ada sijil MOF). Staff akan buat checklist untuk barang dan Kereta sebelum dihantar ke destinasi. Customer akan happy dengan kerja staff kami yang sangat berpengalaman dalam bidang ini.

Tak hairanlah kenapa servis kami menjadi pilihan No 1 kebanyakkan kakitangan kerajaan yang perlu berpindah.

Kereta dijamin selamat sampai

Kelebihan menggunakan servis Nizaf Mover

Dokumen perlu disediakan

Bagi memudahkan urusan anda menguruskan pertukaran ini, saya cadangkan beberapa dokumen dan salinan fotostatnya disimpan dengan baik oleh anda dalam satu fail. Ini kerana, fotostat bagi dokumen penting ini banyak digunakan sepanjang berlangsungnya proses ini.

Antara dokumen penting tersebut adalah:

Dokumen-dokumen ini sekadar cadangan. Anda boleh tambah lagi senarai, jika merasakan ada lagi dokumen berkaitan yang diperlukan. Buat lah dalam beberapa salinan (5 salinan dah ok) bagi memudahkan kerja anda kemudian hari nanti. Jangan sampai nanti, dokumen penting tak dapat nak ditunjukkan semasa diminta, sebab fail dah naik kargo.

Packer membungkus barang berkaca menggunakan bubble wrap
Frame gambar dibungkus dengan bubble wrap terlebih dahulu
Perabot dibungkus menggunakan bubble wrap untuk mengelakkan daripada rosak dan calar
Packing, wrapping dan tagging oleh packer professional Nizaf Mover

Pindah Rumah : Nizaf Mover Pakej Lengkap & Dipercayai

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd menyediakan servis pindah rumah yang lengkap dan berkualiti di Semenanjung atau dari Semenanjung ke Sabah Sarawak. Staff Nizaf Mover akan membungkus, mengangkut dan memindahkan barangan dan perabot anda. Kami mampu menguruskan pemindahan barangan pelbagai saiz dan skop yang disesuaikan dengan keperluan pindah rumah anda. Rundingan dan sebut harga juga diberikan secara percuma untuk anda memilih pakej pindah rumah yang sesuai. 

Sudah ramai yang mengambil perkhidmatan pindah rumah dengan Nizaf Mover. Memang terbukti ramai yang berpuas hati dengan servis yang diberikan. Servis yang LENGKAP dari A-Z dengan HARGA yang BERPATUTAN. Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd yang berstatus Bumiputera sedia membantu memudahkan urusan perpindahan rumah yang paling “ TIP TOP ”. Staff2 yang sado ada untuk tolong urusan pindah memindah jadi MUDAH! CEPAT & TERJAMIN!

Pindah Rumah lokal; Wan Raja dan Yaya Maembong.

Artis pun pilih Nizaf Mover untuk urusan pindah rumah. Anda bila lagi?

NIZAF MOVER & LOGISTICS  menyediakan perkhidmatan pindah rumah dan penghantaran barang ke seluruh Malaysia. Kami menawarkan 2 PAKEJ PINDAH RUMAH yang sangat berbaloi untuk anda pilih:

Table Header Pakej VIP Pakej GOLD
Lori Bonded
Lori Bonded
Lori Bonded
Jarak
30KM
30KM
Tenaga Kerja Mahir (Termasuk Pemandu)
5 Orang
3 Orang
Insuran

Pilihan

Waranti

Kerja-kerja pembersihan

Buka & Pasang perabut

Membungkus barangan dapur

Membungkus Pakaian

Proses ' Tagging'

Material:

Kotak Nizaf Mover, bubble-Wrap, blanket,

corrugated, newsprint Paper Sheet,

Stretch Films, OPP Tape

Angkat/Punggah barang dari rumah lama

Angkat/Punggah barang ke rumah baru

Memasang Perabut di rumah baru

Buka & Susun barang di rumah baru

Pelanggan Nizaf Mover berpindah dari Kuantan, Pahang ke Sabah

" Nak Pindah je mesti ingat Nizaf Mover "

Kenapa Perlu Pilih Nizaf Mover?

  • Kami mempunyai lori bonded. Lori bertutup barang anda pun akan selamat daripada hujan dan panas.
  • Kami mempunyai staff yang terlatih. Barang akan dipacking supaya barang anda tidak rosak. Cara packing staff kami sangat kemas.
  • Kami ada kotak pindah rumah double layer. Terdapat dalam 3 saiz. Sesuai untuk digunakan semasa pindah rumah ikut kesesuaian barang.
  • Team Nizaf Mover yang peramah, mesra, pantas dan menepati masa.
  • Kami akan consult customer untuk memilih pakej pindah rumah yang sesuai dengan anda. Tahu nak pindah rumah ni pening kepala. Dengan kami anda tidak akan ada masa untuk sakit kepala.
  • Nizaf Mover & Logistics Sdn. Bhd. adalah syarikat yang berdaftar dengan MOF dan Petronas. Trusted company!
  • Syarikat Nizaf Mover sudah berpengalaman 15 tahun dalam bidang logistik.
  • Ibu pejabat Nizaf Mover berada di Kuala Lumpur. Dan cawangan pantai timur ada di Kuantan. Selain itu, ada cawangan di Johor dan juga Kota Kinabalu.
Proses Packing, Membalut Sofa supaya selamat dalam perjalanan.
Kru operasi Nizaf Mover sedang 'packing' barang rumah.
Kerja-kerja 'packing' barang pelanggan Nizaf mover.
Kami akan pastikan setiap barangan anda selamat sampai ke destinasi.

Testimoni Pelanggan Nizaf Mover

Alhamdulillah, pelanggan kami sangat berpuas hati dengan servis Team Nizaf Mover. 

4.9/5 Rating
4.9/5
Terima Kasih Kerana Percayakan Nizaf Mover!
Kru Operasi nizaf Mover bersama pelanggan Pindah Rumah Lokal
Terima Kasih Kepada Pelanggan Nizaf Mover!

Frequently Asked Questions (FAQ)

Boleh. Kereta boleh di hantar menggunakan kapal RORO (Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebutharga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).  Contoh 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3)

Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk makluman lanjut boleh hubungi team sales kami http://www.wasap.my/60199915655

Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah

(P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

Soalan Lazim (FAQ)

Untuk mendapatkan kos, pihak kami perlu melihat terlebih dahulu berapa banyak barang yang perlu dibawa dan jarak antara rumah lama ke rumah baru.

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan pindah rumah di seluruh Semenanjung dan juga Sabah Sarawak.

Sila sediakan informasi seperti gambar-gambar barang yang perlu dipindahkan dan tarikh nak pindah rumah. Atau boleh terus hubungi team sales kami datang ke rumah anda untuk survey.

Ada. Kami ada pakej pindah rumah yang bersesuaian dengan kehendak anda.

Hari pemindahan yang dibenarkan bagi yang nak berpindah dari condo ke condo ialah hari biasa sahaja. Ada juga sesetengah condo yang boleh pada hari Sabtu, itu pun separuh hari sahaja. Jadi, jika anda mahu pindah rumah pastikan anda sudah plan cuti anda siap-siap. Sebab pihak kami akan lakukan pemindahan pada hari yang anda pilih tersebut. Access untuk masuk ke rumah condo juga agak leceh.

Cara Packing Barang Pindah – Nizaf Mover

Cara packing Nizaf Mover memang kemas. Kami mempunyai staff yang memang terlatih untuk packing barang dan urusan perpindahan. Material yang diperlukan untuk packing ialah stretch film, bubble wrap, corrugated dan kotak. Barang-barang perlu dipacking supaya barang terjaga dan tidak rosak. Sofa, almari, peti ais dan perabot yang lain antara yang perlu dipacking.

Tak percaya? Anda perlu tengok sendiri dengan mengambil perkhidmatan pindah dengan Nizaf Mover. Barang dijamin selamat sampai dalam keadaan baik.

 

 

 

 

Kepakaran Nizaf Mover Dalam Bidang Logistik

Untuk makluman anda, staff operasi kami adalah staff yang terlatih dan berkemahiran dalam menjalankan aktiviti-aktiviti pemindahan dan penghantaran, pembungkusan yang teliti dan proses aktiviti yang sistematik membuatkan hampir keseluruhan pelanggan berpuas hati dengan servis kami. Jadi tunggu apa lagi, jom booking slot sekarang dan maklumkan kepada kawan-kawan yang sedang mencari servis pindah rumah & penghantaran ke Sabah Sarawak dengan harga yang berbaloi-baloi.
.
Tak reti nak packing barang?
Staff Nizaf Mover boleh packing kan. Kami menggunakan kotak, bubble wrap, tape dan corrugated untuk packing barang anda dengan kemas. Tidak kisah barang besar atau berkaca.💯 Barang2 anda pasti akan sampai dalam keadaan baik dan selamat.

PROMOSI HUJUNG TAHUN!!!
HANTAR BARANG + HANTAR KERETA KE SABAH & SARAWAK = PERCUMA 10 KOTAK

Kepentingan Packing Barang Pindah

Apabila pindah rumah perlunya wrapping atau packing barang seperti sofa, peti ais, mesin basuh dan sebagainya agar tak calar dan rosak. Team Nizaf Mover memang ambil berat tentang ini agar customer dapat pindah rumah / pejabat dengan senang hati. Bubble wrap, strech film, tape diperlukan untuk packing barang-barang pindah.

 

 

 

 

 

 

Pindah Rumah (IM – Nilai)

Pindah rumah IM – NILAI…Khamis (26 April 2018)

Jika ambil servis pindah rumah bersama Nizaf Mover akan siap dalam 8 jam. Anda boleh pilih pakej yang Nizaf Mover tawarkan Pakej VIP, Pakej Gold dan Pakej Silver.