Hantar Motor ke Sabah Sarawak

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd sedia membantu memudahkan urusan penghantaran dan akan memberikan servis yang paling TIP TOP. Perkhidmatan kami merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Kami juga ada membuat penghantaran motor selain kereta dan barangan untuk dihantar ke seluruh Malaysia.

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd syarikat yang berstatus Bumiputera menawarkan Marine Insurance sekiranya berlaku kemalangan. Car Delivery Made Easy, Secure & Fast. Syarikat kami berdaftar dengan MOF. Staff akan buat checklist motor sebelum hantar motor ke destinasi. Customer akan happy dengan kerja staff kami yang sangat berpengalaman dalam bidang ini. Kami juga menawarkan harga yang sangat berpatutan.

Ada yang nak hantar motor dari Semenanjung ke Sabah Sarawak. Yang nak hantar motor ke Semenanjung dari Sabah Sarawak pun ada. Nizaf Mover sudah banyak hantar motor selain dari kereta. Kami juga pernah membuat penghantaran motor polis ke Sabah Sarawak dengan kuantiti yang banyak. Anda boleh untuk hantar motor balik ke kampung. Daripada membeli motor baru yang agak memerlukan kos yang lebih banyak. Jika baru beli motor di Semenanjung dan ingin hadiahkan kepada anak di Sabah atau Sarawak pun boleh. Sebab mungkin kalau beli motor di Sabah Sarawak harganya sedikit mahal.

Jom mana yang nak hantar motor Ysuku ke Ysuki tu dengan Nizaf Mover!

6 Langkah Yang Perlu Dilakukan Hantar Motor ke Sabah /Sarawak /SemenanjungCari maklumat Syarikat Penghantaran kenderaan (pastikan yang boleh dipercayai).

  1. Dapatkan sebut harga dari Syarikat yang dipilih dari langkah pertama tadi.
  2. Buat surat permohonan kepada Bank untuk pindahkan/hantar motor.
  3. Hantar dokumen berkaitan ke Bank.
  4. Dapatkan surat kebenaran (Untuk hantar motor) dari Bank.
  5. Serahkan semua dokumen ke Syarikat Penghantaran kenderaan untuk urusan hantar motor.

Persiapan Sebut Harga dan Dokumen Surat Menyurat

Sebut harga hantar motor

Saya nak mudahkan kerja anda untuk pencarian syarikat yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang premium untuk urusan hantar motor anda.

Boleh hubungi Nizaf Mover : 019-204 7355 untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan.

Jom Hantar Motor Dengan Nizaf Mover!

Frequently Asked Question

Jawapan : Penghantaran Motosikal hanya RM750 untuk sebuah motor.

Jawapan: Harga penghantaran untuk semua jenis motosikal adalah sama sahaja.

Jawapan:

  • Salinan Mykad
  • Salinan geran motor (depan/belakang)
  • Salinan surat pelepasan bank (jika belum habis bayar) 

Jawapan: Boleh tetapi harga mengikut hantar sebuah motor + hantar sebuah kereta. Tidak ada pakej.

Cara Packing Barang Pindah – Nizaf Mover

Cara packing Nizaf Mover memang kemas. Kami mempunyai staff yang memang terlatih untuk packing barang dan urusan perpindahan. Material yang diperlukan untuk packing ialah stretch film, bubble wrap, corrugated dan kotak. Barang-barang perlu dipacking supaya barang terjaga dan tidak rosak. Sofa, almari, peti ais dan perabot yang lain antara yang perlu dipacking.

Tak percaya? Anda perlu tengok sendiri dengan mengambil perkhidmatan pindah dengan Nizaf Mover. Barang dijamin selamat sampai dalam keadaan baik.

 

 

 

 

Kepakaran Nizaf Mover Dalam Bidang Logistik

Untuk makluman anda, staff operasi kami adalah staff yang terlatih dan berkemahiran dalam menjalankan aktiviti-aktiviti pemindahan dan penghantaran, pembungkusan yang teliti dan proses aktiviti yang sistematik membuatkan hampir keseluruhan pelanggan berpuas hati dengan servis kami. Jadi tunggu apa lagi, jom booking slot sekarang dan maklumkan kepada kawan-kawan yang sedang mencari servis pindah rumah & penghantaran ke Sabah Sarawak dengan harga yang berbaloi-baloi.
.
Tak reti nak packing barang?
Staff Nizaf Mover boleh packing kan. Kami menggunakan kotak, bubble wrap, tape dan corrugated untuk packing barang anda dengan kemas. Tidak kisah barang besar atau berkaca.💯 Barang2 anda pasti akan sampai dalam keadaan baik dan selamat.

PROMOSI HUJUNG TAHUN!!!
HANTAR BARANG + HANTAR KERETA KE SABAH & SARAWAK = PERCUMA 10 KOTAK

Hantar Barang dan Kereta ke Sabah Sarawak

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd sedia membantu memudahkan urusan hantar barang atau hantar kereta dan akan memberikan servis yg paling TIP TOP. Perkhidmatan kami merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Kami juga ada membuat urusan hantar kereta selain hantar barang untuk dihantar ke seluruh Malaysia. Barang yang dihantar akan dipacking dengan kemas oleh staff dengan menggunakan kotak kami yang tebal dan berkualiti.

Kami ada cawangan di Kota Kinabalu & Kuching bagi proses hantar kereta dan hantar barang yang lebih mudah.

Bagi khidmat hantar kereta Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd, syarikat yang berstatus Bumiputera menawarkan Marine Insurance sekiranya berlaku kemalangan. Car Delivery Made Easy, Secure & Fast. Syarikat kami berdaftar dengan MOF. Staff akan buat checklist kereta sebelum hantar kereta ke destinasi baru. Customer akan happy dengan kerja staff kami yang sangat berpengalaman dalam bidang hantar kereta ini. Kami juga menawarkan harga hantar kereta yang sangat berpatutan.

Selain itu, Nizaf Mover juga menyediakan perkhidmatan pindah rumah atau pindah pejabat di seluruh Malaysia. Kami menawarkan 3 PAKEJ pindah yang boleh anda pilih. Bagi kakitangan kerajaan yang perlu bertukar ke Sabah Sarawak atau Semenanjung nak hantar kereta atau hantar barang boleh hubungi kami tanpa rasa ragu-ragu.

4 PERKARA PERLU DILAKUKAN SEBELUM HANTAR BARANG

Saya nak mudahkan kerja anda untuk pencarian Syarikat yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang premium untuk hantar barang anda ke Sabah & Sarawak. Harga dikira mengikut per M3 iaitu (panjang x lebar x tinggi) dan jarak dari destinasi lama ke destinasi yang baru. Anda perlu berurusan dengan team sales kami untuk lebih terperinci.

Boleh terus Whatsapp Nizaf Mover : 019-204 7355 . Boleh call atau whatsApp untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan dengan hantar barang ke Sabah & Sarawak.

  • Perlu asingkan barang terlebih dahulu yang mana hendak digunakan dan yang mana tak perlu.
  • Packing barang menggunakan kotak double layer, bubble wrap dan corrugated.
  • Packing barang menggunakan kotak double layer, bubble wrap dan corrugated.
  • Cari syarikat yang boleh dipercayai seperti Nizaf Mover & Logistics untuk hantar barang ke Sabah & Sarawak.

🚢 Perkhidmatan Hantar Kereta 🚢

.
✔ Membuat perkhidmatan hantar kereta ke Sabah & Sarawak.

✔ Mengambil kereta customer di rumah (pick up service).

✔ Kereta akan dihantar ke rumah destinasi dengan selamat.

.

Apakah kebaikan kepada anda?

✔ Marine Insurance ditawarkan sekiranya berlaku kemalangan.

✔ Staff akan buat checklist kereta sebelum kereta dihantar.

✔ Car Delivery Made Easy, Secure & Fast.

✔ Syarikat berdaftar dengan MOF.

.

Dokumen yang diperlukan untuk hantar kereta:

👉 Salinan Mykad

👉 Salinan geran kenderaan (depan/belakang)

👉 Salinan surat pelepasan bank (jika belum habis bayar)

FAQ

Jawapan: Boleh. Kereta boleh dihantar menggunakan kapal RORO ( Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Jawapan: Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebut harga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Jawapan: Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000). 

Contoh: 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3

Jawapan : Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi team sales kami.

Jawapan: Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah                       (P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Jawapan: Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

Nak Pindah Pejabat Baru?

Anda nak pindah pejabat rumah baru? Mesti memerlukan kotak kosong yang banyak untuk packing.

Sekarang tidak perlu dah nak cari kotak kosong atau kotak terpakai sebab boleh beli dengan kami je.

Nizaf Mover ada menjual kotak pelbagai guna yang berkualiti. Kotak kosong baru double layer yang tebal dan tahan lasak.

Selain itu, kami juga ada jual stretch film, bubble wrap dan tape.

Jika shipment ke Sabah Sarawak kalau pakai kotak Nizaf Mover dijamin barang sampai dengan selamat.

 

Nak beli kotak boleh walk in terus ke office Nizaf Mover: –

Beli kotak Serdang: No.46, Jalan Desa Serdang 5, 43300 Serdang, Selangor.

Beli kotak Kuantan: No.20, Jalan IM 3/2, Kawasan Perindustrian IM, 25200 Kuantan, Pahang.

 

Nak hantar barang semenanjung ke Sabah Sarawak boleh contact Cik Marlia – 019-939 0355.

Nak order kotak dalam kuantiti yang banyak boleh contact Cik Azleen – 019-982 2755.

 

 

 

 

 

Kotak Kuantan / Kotak Serdang

========================

KELEBIHAN BELI KOTAK NIZAF

========================

 

[+] KOTAK DOUBLE LAYER

Kotak baru dari kilang yang tebal. Ramai yang suka kotak Nizaf sebab kotak Nizaf tebal. Memang tahan lasak!

 

[+] ADA PELBAGAI SAIZ

Terdapat pelbagai saiz. S, M, L dan lain-lain mengikut pilihan pengguna. Saiz S (48 x 35 x 35 cm) / saiz M (53 x 40 x 40 cm) / saiz L (53 x 53 x 53 cm). Banyak pilihan nak pilih yang mana sesuai untuk simpan barang.

 

[+] KOTAK PELBAGAI GUNA

Kotak recycle, kotak dokumen, custom made kotak pun ada. Tak perlu nak selongkar kat tempat buang sampah, cari kat belakang supermarket dah nak kotak. Boleh guna untuk pindah rumah, pindah office, simpan stok barang niaga dan banyak lagi. Barang akan lebih tersusun bila pakai kotak.

 

[+] SERVIS SIMPAN KOTAK YANG SELAMAT

Mesti tak cukup ruang untuk simpan kotak, stok barang bagi peniaga2 online ni kan? Kami ada sediakan servis utk smpn kotak2 anda di warehouse kami. Jangan risau! CCTV 24 jam beroperasi untuk jaga barang-barang anda.

 

===============================

Bagi orang yang berada di pantai timur boleh walk in terus ke office –

  • 20, Jalan IM 3/2, Kawasan Perindustrian IM, 25200 Kuantan, Pahang.

 

Untuk kawasan KL dan Lembah Klang –

  • 46, Jalan Desa Serdang 5, 43300 Serdang, Selangor.