Raya ‘Norma Baru’

Syawal tahun ini agak berbeza kerana raya tahun ini kita akan beraya dengan ‘norma baru’. Tiada ziarah kunjung mengunjungi, tidak dapat balik beraya di kampung, tiada solat raya di masjid. Sayu sangat rasa. Ada hikmah apa setiap yang berlaku. Mungkin dengan ini kita akan rasa lebih menghargai keluarga kita dan masa yang kita ada selama ini.

Dengan PKPB masih dijalankan, semua orang perlu patuhi arahan yang telah ditetapkan oleh kerajaan dan KKM. Semoga wabak Covid-19 ini dapat dibendung dan kita akan dapat kembali hidup seperti biasa.

SELAMAT HARI RAYA AILDILFITRI!

Ikhlas dari team NIZAF MOVER & LOGISTICS.

KITA JAGA KITA! DUDUK RUMAH! KITA MESTI MENANG!

 

 

COVID-19: Pengorbanan ‘Frontliners’

PKP sekarang sudah masuk Fasa 4. Sudah hampir 2 bulan rakyat Malaysia bekerjasama menghalang wabak COVID-19 ini dari terus menjangkiti ke angka yang lebih besar. Tugas kita sepanjang musim PKP ini hanya duduk di rumah. Tetapi ramai juga yang merungut kerana sudah lama tidak keluar rumah. Hanya itu yang kita perlu lakukan untuk mudahkan kerja frontliner kita. Mereka berkerja untuk kita dan biar kita duduk di rumah untuk mereka.

Pengorbanan kita tidak sepadan dengan pengorbanan yang dicurahkan oleh petugas di barisan hadapan. ‘Frontliners’ terpaksa tinggalkan keluarga di rumah demi negara. Kita pula duduk di rumah dengan ibu bapa, anak-anak di depan mata. Mereka yang duduk di rumah perlu bersyukur dan ambik peluang yang ada ini untuk meluangkan masa bersama keluarga yang mungkin kita tidak dapat sebelum ini. Frontliner mungkin tak dapat merasai nikmat yang kita dapat. Mereka rindukan anak-anak. Apabila pulang tidak dapat peluk dan cium kerana perlu membersihkan diri terlebih dahulu. Kadang-kadang tak dapat jumpa sehari sebab anak-anak dah tidur dulu kerana pulang kerja lambat.

Melihat barisan hadapan kita yang sentiasa bekerja keras untuk memerangi wabak COVID-19 demi kita. Kami rakyat Malaysia berasa bangga dan bersyukur sangat. Doktor dan jururawat yang panas memakai PPE. Polis dan askar mengawal siang malam pergerakan jalan raya. Runner Foodpanda, GrabFood yang memastikan makanan sampai kepada kita dengan kita hanya duduk di rumah. Sedih tengok kadang ada yang tak cukup tidur dan tak makan lagi demi menyelesaikan tugas mereka.

Dengan penurunan kes di Malaysia sekarang menunjukkan kita mematuhi arahan daripada kerajaan, KKM dan frontliners. InsyaAllah kita akan dapat memerangi wabak COVID-19 ini bersama-sama.

KITA MESTI MENANG!

“TERIMA KASIH KEPADA FRONTLINERS MALAYSIA”

Kami Positif! Hikmah Di Sebalik Wabak COVID 19

Bagaimana hari-hari anda dalam Perintah Kawalan Pergerakan yang bermula 18/03/2020 sehingga 31/03/2020.  Dengan yang terbaru dilanjutkan sehingga 14/04/2020. Harap semuanya baik-baik. Kita hanya dapat mencegah sebelum wabak ini semakin berleluasa. Itu yang kita dapat buat masa sekarang. Ada yang mengeluh kerana kehidupan seharian akan berubah. Tetapi kita boleh pandang hikmah disebalik kita perlu berkurung selama sebulan di rumah.

REZEKI ‘TAK NAMPAK’

Dalam kita tak sedar kita dapat spend time with family. Setiap hari kita mungkin busy dengan kerja sampai kurang masa dengan isteri, suami dan anak-anak. Sambil WFH, kita dapat berborak dan makan bersama keluarga tersayang. Ambil peluang yang ada untuk luangkan masa bersama. Tidak ke itu rezeki?

PEMBERSIHAN UDARA

Dengan kenderaan semakin berkurang atas jalan, udara di Malaysia akan lebih bersih. Asap kenderaan dan pembakaran tidak ada. Tak percaya? Kita lihat nanti.

PERBELANJAAN KURANG

Duit yang ingat nak buat belanja bawak anak-anak bercuti sempena cuti sekolah boleh disimpan dan dibawa ke musim raya nanti. Perbelanjaan pun jadi untuk yang keperluan sahaja sepanjang tempoh berkurung ni. Dah jimat kan?

KEHIDUPAN BERSIH

Mungkin dengan amalan pencegahan ini, kita akan amalkan kehidupan yang lebih bersih dan sihat selepas ini. Selalu basuh tangan, bersihkan diri selepas balik rumah, dan pakai baju yang bersih. Banyakkan pengambilan sayur-sayuran dalam pemakanan dan minum air suam banyak. Mengambil makanan yang bersih dan sihat juga dapat menjalani kehidupan yang harmoni.

KENAPA KENA KUARANTIN?

Apabila perintah berkurung ni dijalankan, proses rantaian jangkitan ni diputuskan lama-lama ia akan hilang. Sebab virus akan mati dalam environment tanpa transfer kepada sesiapa. Macam di China bukan sebab dah jumpa ubat tetapi sebab rantaian jangkitan ni dah diputuskan.

Kita sebagai rakyat Malaysia patuh la pada arahan kerajaan. Bukan untuk kebaikan orang lain tetapi untuk kita semua. Jika rasa leceh, boleh pandang dari sudut lain yang positif. Jika takut rezeki putus, ingatlah rezeki ada di mana-mana. Harapan kita semua agar wabak COVID-19 ini dapat dicegah dari terus ke angka yang lebih besar. Kami dari Nizaf Mover & Logistics berfikiran positif dalam tempoh PKP ini!

DUDUK RUMAH! STAY HOME! KITA JAGA KITA!

 

 

Khidmat Gudang dan Penyimpanan : Nizaf Mover & Logistics

Warehouse adalah tempat, bangunan atau premis untuk menyimpan barang-barang dengan selamat sehingga barang-barang itu diperlukan. Warehousing merangkumi semua aktiviti yang berkait dengan penyimpanan dan penstoran barang-barang di dalam Warehouse. Warehouse dapat didefinisikan sebagai tempat untuk menyimpan barang-barang. Selain itu, Warehouse juga dapat ditakrifkan sebagai tempat untuk menyimpan barang-barang yang tidak diperlukan dengan cara yang selamat sehingga barang-barang tersebut diperlukan.

Manakala Warehousing dapat didefinisikan sebagai aktiviti penyimpanan barang dengan selamat di warehouse sehingga barang itu diperlukan di pasaran. Warehousing adalah proses setelah produksi dimana peniaga terlibat dalam keputusan menyimpan atau tidak.

Itu lah serba sedikit tentang penyimpanan dan warehousing sebelum saya menceritakan perkhidmatan yang disediakan oleh Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd. Kami mempunyai warehouse sendiri di Serdang dan juga Kuantan. Di warehouse kami tersimpan stok kotak-kotak Nizaf Mover yang baru masuk. Dan juga tempat sementara menyimpan barang-barang pindah sebelum dibawa ke tempat baru.

KENAPA PERLU SIMPAN DENGAN NIZAF MOVER & LOGISTICS?

DIJAMIN SELAMAT

Barang – barang yang dipacking dengan kemas terjaga rapi untuk mengelakkan barang hilang. Kereta yang perlu dihantar ke Sabah dan Sarawak juga disimpan di warehouse kami.

SISTEM EFEKTIF

Warehouse Nizaf Mover & Logistics adalah transit bagi barang-barang yang nak dihantar dari Semenanjung ke Sabah Sarawak dan sebaliknya.

24 JAM CCTV

Jika menyimpan di warehouse kami anda tak perlu risau kerana warehouse 24 jam dipasang CCTV dan setiap hari dipantau oleh pekerja-pekerja Nizaf Mover.

HARGA YANG KOMPETITIF

Harga berpatutan dengan servis terbaik yang diberi. Penghantaran barang dan kereta dijamin selamat sampai ke tempat yang baru.

Bagi peniaga-peniaga yang membeli barang secara borong dan tidak ada tempat untuk menyimpan stok boleh disimpan di warehouse Nizaf Mover & Logistics. Dari situ peniaga dapat jimat untuk tidak perlu sewa kedai kosong nak simpan stok untuk satu tempoh. Rumah juga tidak bersepah dengan stok baru barang yang masuk. Selalu dalam bulan Ramadhan, ada customer yang nak simpan stok kuih raya dan kerepek dengan kuantiti yang banyak di warehouse kami untuk sepanjang bulan puasa sahaja. Dari situ anda dah jimat tidak perlu sewa kedai yang kosnya agak mahal. Rumah pun senang nak kemas untuk menyambut ketibaan bulan Syawal.

Pindah Rumah : Nizaf Mover Pakej Lengkap & Dipercayai

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd menyediakan servis pindah rumah yang lengkap dan berkualiti di Semenanjung atau dari Semenanjung ke Sabah Sarawak. Staff Nizaf Mover akan membungkus, mengangkut dan memindahkan barangan dan perabot anda. Kami mampu menguruskan pemindahan barangan pelbagai saiz dan skop yang disesuaikan dengan keperluan pindah rumah anda. Rundingan dan sebut harga juga diberikan secara percuma untuk anda memilih pakej pindah rumah yang sesuai. 

Sudah ramai yang mengambil perkhidmatan pindah rumah dengan Nizaf Mover. Memang terbukti ramai yang berpuas hati dengan servis yang diberikan. Servis yang LENGKAP dari A-Z dengan HARGA yang BERPATUTAN. Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd yang berstatus Bumiputera sedia membantu memudahkan urusan perpindahan rumah yang paling “ TIP TOP ”. Staff2 yang sado ada untuk tolong urusan pindah memindah jadi MUDAH! CEPAT & TERJAMIN!

Pindah Rumah lokal; Wan Raja dan Yaya Maembong.

Artis pun pilih Nizaf Mover untuk urusan pindah rumah. Anda bila lagi?

NIZAF MOVER & LOGISTICS  menyediakan perkhidmatan pindah rumah dan penghantaran barang ke seluruh Malaysia. Kami menawarkan 2 PAKEJ PINDAH RUMAH yang sangat berbaloi untuk anda pilih:

Table Header Pakej VIP Pakej GOLD
Lori Bonded
Lori Bonded
Lori Bonded
Jarak
5KM
3KM
Tenaga Kerja Mahir (Termasuk Pemandu)
5 Orang
3 Orang
Insuran

Pilihan

Waranti

Kerja-kerja pembersihan

Buka & Pasang perabut

Membungkus barangan dapur

Membungkus Pakaian

Proses ' Tagging'

Material:
- Nizaf Mover Box
- Bubblewrap
- Blanket
- Corrugated
- Newsprint Paper Sheet, Stretch Films
- OPP Tape

Angkat/Punggah barang dari rumah lama

Angkat/Punggah barang ke rumah baru

Memasang Perabut di rumah baru

Buka & Susun barang di rumah baru

Pelanggan Nizaf Mover berpindah dari Kuantan, Pahang ke Sabah

" Nak Pindah je mesti ingat Nizaf Mover "

Kenapa Perlu Pilih Nizaf Mover?

  • Kami mempunyai lori bonded. Lori bertutup barang anda pun akan selamat daripada hujan dan panas.
  • Kami mempunyai staff yang terlatih. Barang akan dipacking supaya barang anda tidak rosak. Cara packing staff kami sangat kemas.
  • Kami ada kotak pindah rumah double layer. Terdapat dalam 3 saiz. Sesuai untuk digunakan semasa pindah rumah ikut kesesuaian barang.
  • Team Nizaf Mover yang peramah, mesra, pantas dan menepati masa.
  • Kami akan consult customer untuk memilih pakej pindah rumah yang sesuai dengan anda. Tahu nak pindah rumah ni pening kepala. Dengan kami anda tidak akan ada masa untuk sakit kepala.
  • Nizaf Mover & Logistics Sdn. Bhd. adalah syarikat yang berdaftar dengan MOF dan Petronas. Trusted company!
  • Syarikat Nizaf Mover sudah berpengalaman 15 tahun dalam bidang logistik.
  • Ibu pejabat Nizaf Mover berada di Kuala Lumpur. Dan cawangan pantai timur ada di Kuantan. Selain itu, ada cawangan di Johor dan juga Kota Kinabalu.
Proses Packing, Membalut Sofa supaya selamat dalam perjalanan.
Kru operasi Nizaf Mover sedang 'packing' barang rumah.
Kerja-kerja 'packing' barang pelanggan Nizaf mover.
Kami akan pastikan setiap barangan anda selamat sampai ke destinasi.

Testimoni Pelanggan Nizaf Mover

Alhamdulillah, pelanggan kami sangat berpuas hati dengan servis Team Nizaf Mover. 

4.9/5 Rating
4.9/5
Terima Kasih Kerana Percayakan Nizaf Mover!
Kru Operasi nizaf Mover bersama pelanggan Pindah Rumah Lokal
Terima Kasih Kepada Pelanggan Nizaf Mover!

Frequently Asked Questions (FAQ)

Boleh. Kereta boleh di hantar menggunakan kapal RORO (Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebutharga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).  Contoh 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3)

Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk makluman lanjut boleh hubungi team sales kami http://www.wasap.my/60199915655

Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah

(P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

Soalan Lazim (FAQ)

Untuk mendapatkan kos, pihak kami perlu melihat terlebih dahulu berapa banyak barang yang perlu dibawa dan jarak antara rumah lama ke rumah baru.

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan pindah rumah di seluruh Semenanjung dan juga Sabah Sarawak.

Sila sediakan informasi seperti gambar-gambar barang yang perlu dipindahkan dan tarikh nak pindah rumah. Atau boleh terus hubungi team sales kami datang ke rumah anda untuk survey.

Ada. Kami ada pakej pindah rumah yang bersesuaian dengan kehendak anda.

Hari pemindahan yang dibenarkan bagi yang nak berpindah dari condo ke condo ialah hari biasa sahaja. Ada juga sesetengah condo yang boleh pada hari Sabtu, itu pun separuh hari sahaja. Jadi, jika anda mahu pindah rumah pastikan anda sudah plan cuti anda siap-siap. Sebab pihak kami akan lakukan pemindahan pada hari yang anda pilih tersebut. Access untuk masuk ke rumah condo juga agak leceh.

Servis Pindah Pejabat Terbaik Nizaf Mover & Logistics

Proses pemindahan pejabat ke tempat baru adalah satu perkara yang memakan masa dan tenaga. Dengan itu, kami dari Nizaf Mover menawarkan perkhidmatan pindah pejabat yang lengkap untuk memudahkan urusan pemindahan pejabat anda.

Nizaf Mover & Logistics adalah salah satu syarikat TOP 10 Movers in KL & Selangor yang boleh dipercayai untuk pindah pejabat. Sama ada pemindahan dalam bangunan yang sama ke tingkat yang berbeza atau pindah semua barang pejabat seperti meja, komputer, perabot, fail dan banyak lagi ke lokasi bangunan yang baru.

Bagi pindah pejabat yang ada peti besi untuk diangkat ke pejabat baru pun kami boleh angkat. Kecekapan dan professionalisme menjadi keutamaan team Nizaf Mover bagi mengendalikan tugasan pemindahan pejabat. Pindah pejabat dengan Nizaf Mover adalah pilihan terbaik.

Sudah banyak syarikat yang mengunakan servis Nizaf Mover untuk pindah pejabat. Antaranya MBSB, KPJ, IIUM dan salah satunya Kolej Komuniti. Servis yang diberi memang “tip top”. Dari A sampai Z semua team Nizaf Mover yang settlekan. Biar kami bantu anda untuk hilangkan stress masa pindah pejabat.

Kru Nizaf MOver bersama Orix Rental Kuantan ; Pindah Pejabat ke Menara Zenith

Kenapa Pindah Pejabat dengan Nizaf Mover?

Barang pejabat yang siap dipack sebelum dimasukkan ke dalam lori bonded Nizaf Mover
Kerja-kerja membuka perabot
Kerja-kerja menurunkan barang ke tingkat bawah
Kru operasi menyusun barang kotak barang

Sebut harga Pindah Pejabat Nizaf Mover

  • Bilangan dan saiz perabot dan barang-barang yang perlu dipindah.
  • Saiz lori yang diperuntukkan untuk mengangkut barang-barang untuk pindah pejabat.
  • Bilangan pekerja-pekerja untuk tugasan pindah pejabat.
  • Bilangan trip perjalanan yang diperlukan untuk servis transport barangan ke pejabat baru.

Nizaf Mover akan mudahkan kerja anda untuk mencari Syarikat Mover yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang terbaik untuk pindah pejabat anda.

Frequently Ask Questions

Ya, kami ada pakai LO. Syarikat kami juga berdaftar dengan MOF dan Petronas.

Sila sediakan informasi seperti gambar-gambar barang yang perlu dipindahkan dan tarikh pemindahan pejabat. Atau boleh terus hubungi team sales kami datang ke pejabat anda untuk survey.

Ya, kami juga menyediakan khidmat pembungkusan barangan (wrapping) untuk dihantar ke luar negara.

Boleh. Kami ada pakej pindah pejabat yang bersesuaian dengan kehendak anda.

Boleh. Akan jadi lebih senang dan cepat proses pindah pejabat nanti.

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan pindah pejabat di seluruh Semenanjung dan juga Sabah Sarawak.

Hantar Kereta ke Sabah Sarawak

Nizaf Mover & Logistics adalah ejen penghantaran kereta ke Sabah & Sarawak yang di percayai. Syarikat kami yang berstatus Bumiputera menawarkan Marine Insurance sekiranya berlaku kemalangan. Car Delivery Made Easy, Secure & Fast. Kami juga berdaftar dengan kerajaan (MOF) dan PETRONAS.  Perkhidmatan kami merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Sebelum penghantaran, staff akan buat checklist kereta sebelum dihantar ke destinasi.

Kami ada cawangan di Kota Kinabalu & Kuching bagi proses hantar kereta yang lebih mudah.

Nak hantar kereta untuk bulan depan, sekarang boleh tempah slot. Apa untungnya kalau booking sekarang? Untungnya anda akan dapat harga special dan juga free gift. Dengan booking awal juga anda tak akan terlepas jadual kapal untuk hantar kereta. Kami menawarkan harga yang menarik kepada anda. Harga special + free gift menanti anda.

6 Langkah Yang Perlu Dilakukan Untuk Hantar Kereta ke Sabah /Sarawak /Semenanjung

  • Cari maklumat Syarikat Penghantaran kereta (pastikan yang trusted).
  • Dapatkan sebut harga hantar kereta dari Syarikat yang dipilih dari langkah pertama tadi.
  • Buat surat permohonan kepada Bank untuk pindahkan/hantar kereta.
  • Hantar dokumen berkaitan ke Bank.
  • Dapatkan surat kebenaran (untuk hantar kereta) dari Bank.
  • Serahkan semua dokumen ke Syarikat Penghantaran kereta untuk urusan hantar kereta.

Persiapan Sebut Harga dan Dokumen Surat Menyurat

Sebut harga hantar kereta

Saya nak mudahkan kerja anda untuk pencarian Syarikat yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang premium untuk urusan hantar kereta anda.

Boleh hubungi Nizaf Mover : 019-204 7355 untuk sebarang pertanyaan dan tempahan juga. Boleh WhatsApp untuk dapatkan sebut harga hantar kereta dan sebarang pertanyaan.

JenisHarga
MotorsikalRM750
Kereta Kompak/SedanRM1499
MPV/SUVRM1599

Apakah perkhidmatan kami?

🚢 Perkhidmatan Penghantaran Kereta 🚢

✔ Membuat perkhidmatan penghantaran kereta ke Sabah & Sarawak.

✔ Mengambil kereta customer di rumah (pick up service).

✔ Kereta akan dihantar ke rumah destinasi dengan selamat.

Apakah kebaikan kepada anda?

✔ Marine Insurance ditawarkan sekiranya berlaku kemalangan.

✔ Staff akan buat checklist kereta sebelum kereta dihantar.

✔ Car Delivery Made Easy, Secure & Fast.

✔ Syarikat berdaftar dengan MOF.

Dokumen yang diperlukan:

👉Salinan Mykad

👉Salinan geran kenderaan (depan/belakang)

👉Salinan surat pelepasan bank (jika belum habis bayar)

Frequently Ask Questions

Harga untuk hantar kereta jenis Sedan RM1499 dan harga untuk hantar kereta jenis MPV RM 1599. Ini harga port to port.

Belum, harga tidak termasuk insurans. Marine Insurance ditawarkan sekiranya berlaku kemalangan.

Boleh tapi kami tak tanggung risiko. Tak digalakkan untuk letak barang dalam kereta.

  • Salinan Mykad
  • Salinan geran kereta (depan/belakang)
  • Salinan surat pelepasan bank (jika belum habis bayar) 

Hantar Barang ke Sabah Sarawak

” Anda ada barang banyak dan bersaiz besar untuk dihantar ke Sabah Sarawak atau ke Semenanjung? Stok-stok barang perniagaan yang banyak berkotak-kotak untuk dihantar?.. “

Nizaf Mover menyediakan servis untuk penghantaran dan penyimpanan barang anda ke Sabah Sarawak dan Semenanjung Malaysia. Bagi anda yang ada masalah untuk menghantar barang yang besar dan banyak dengan kurier kerana mahal dan sukar untuk diuruskan, Nizaf Mover akan membantu anda termasuk packing sekali.

BARANG APA YANG BOLEH DI HANTAR?

Stok Niaga

Sesuai untuk usahawan dari semenanjung/Sabah Sarawak yang ingin menghantar stok barang yang banyak dan besar.

Perabot

Nizaf Mover menyediakan servis penghantaran perabot yang siap pasang atau yang belum dipasang dan akan dipacking mengikut keperluan.

Barangan Peribadi

Bagi yang Berpindah ke Sabah Sarawak dan ingin menghantar barang-barang rumah seperti perabot, barang elektrik, pakaian dan sebagainya.

Servis penghantaran barang Nizaf Mover merangkumi proses pembungkusan, penghantaran dari rumah dan penyimpanan mengikut kehendak yang diinginkan oleh pelanggan. 

RATE HANTAR BARANG PER CUBIC METRE (M3)

Skop Kerja (m3) Kota Kinabalu Sandakan Tawau Kuching
Caj Pembungkusan
RM45.00
RM45.00
RM45.00
RM45.00
Pick Up ( Lori + Pekerja)
RM125.00
RM125.00
RM125.00
RM125.00
Caj Penghantaran
RM235.00
RM235.00
RM235.00
RM225.00
Destinasi
RM75.00
RM215.00
RM235.00
RM75.00

Remark :

  1. Harga pembungkusan termasuk Bubble Wrap Stretch Film, Corrugated Paper & label. Tidak termasuk Kotak
  2. Harga pickup termasuk pekerja (Tingkat bawah sahaja.
  3. Caj penghantaran yang dinyatakan hanya ke Warehouse di setiap destinasi
  4. Caj Penghantaran hanya di Kawasan pekan/bandar dan tingkat bawah sahaja.
  5. Harga bergantung kepada kekosongan.
  6. Harga tidak termasuk perlindungan insuran.
  7. The Shipper/client has responsibility to ensure shipped goods are protected and insured.
  8. Pembayaran : Tunai
  9. Transit time is 2 weeks from vessel departure date.

” Bagaimana kalau saya nak hantar barang hanya beberapa kotak sahaja?.. “

Tidak perlu risau. Nizaf Mover juga terima kotak untuk dihantar ke Sabah Sarawak. Sesuai kepada pelajar-pelajar yang ingin menghantar barang peribadi yang sedikit dan harga penghantaran yang berpatutan. 

RATE HANTAR BARANG PER KOTAK

Saiz Kotak Kota Kinabalu Kuching
Kotak Saiz S (48cm x 35cm x 35cm)
RM49.00
RM47.00
Kotak Saiz M (48cm x 48cm x 48cm)
RM59.00
RM57.00
Kotak Saiz L (53cm x 53cm x 53cm)
RM69.00
RM67.00
Delivery
RM10.00
RM15.00

Remark :

  1. Hanya kotak Nizaf Mover diterima.
  2. Kotak adalah Percuma. Harga untuk penghantaran sahaja.
  3. Minimum Penghantaran adalah tiga (3) kotak.
  4. Pickup seminggu sekali sahaja atau boleh hantar Kotak anda ke Nizaf Mover di Desa Serdang, Selangor.
  5. Berat maksimum untuk setiap kotak adalah 20KG.

4 PERKARA PERLU DILAKUKAN SEBELUM HANTAR BARANG

Saya nak mudahkan kerja anda untuk pencarian Syarikat yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang premium untuk hantar barang anda ke Sabah & Sarawak. Harga dikira mengikut per M3 iaitu (panjang x lebar x tinggi) dan jarak dari destinasi lama ke destinasi yang baru. Anda perlu berurusan dengan team sales kami untuk lebih terperinci.

Boleh terus Whatsapp wa.me/60192047355 dari Nizaf Mover. Boleh call atau whatsApp untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan dengan hantar barang ke Sabah & Sarawak.

  • Perlu asingkan barang terlebih dahulu yang mana hendak digunakan dan yang mana tak perlu.
  • Packing barang menggunakan kotak double layer, bubble wrap dan corrugated.
  • Labelkan barang dengan nama, tempat dan kalau barang jenis yang mudah pecah labelkan dengan ‘Fragile’.
  • Cari syarikat yang boleh dipercayai seperti Nizaf Mover & Logistics untuk menghantar barang ke Sabah & Sarawak.

KENAPA PERLU PILIH NIZAF MOVER?

TESTIMONI PELANGGAN NIZAF MOVER?

FREQUENTLY ASKED QUESTION (FAQ)

Jawapan: Boleh. Kereta boleh di hantar menggunakan kapal RORO ( Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan

Jawapan: Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebutharga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Jawapan: Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan adalah

(Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).

Contoh 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3)

Jawapan : Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk makluman lanjut boleh hubungi team sales kami http://www.wasap.my/60192047355

Jawapan: Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah

(Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 6000)

Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Jawapan: Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

Hantar Motor ke Sabah Sarawak

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd sedia membantu memudahkan urusan penghantaran dan akan memberikan servis yang paling TIP TOP. Perkhidmatan kami merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Kami juga ada membuat penghantaran motor selain kereta dan barangan untuk dihantar ke seluruh Malaysia.

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd syarikat yang berstatus Bumiputera menawarkan Marine Insurance sekiranya berlaku kemalangan. Car Delivery Made Easy, Secure & Fast. Syarikat kami berdaftar dengan MOF. Staff akan buat checklist motor sebelum hantar motor ke destinasi. Customer akan happy dengan kerja staff kami yang sangat berpengalaman dalam bidang ini. Kami juga menawarkan harga yang sangat berpatutan.

Ada yang nak hantar motor dari Semenanjung ke Sabah Sarawak. Yang nak hantar motor ke Semenanjung dari Sabah Sarawak pun ada. Nizaf Mover sudah banyak hantar motor selain dari kereta. Kami juga pernah membuat penghantaran motor polis ke Sabah Sarawak dengan kuantiti yang banyak. Anda boleh untuk hantar motor balik ke kampung. Daripada membeli motor baru yang agak memerlukan kos yang lebih banyak. Jika baru beli motor di Semenanjung dan ingin hadiahkan kepada anak di Sabah atau Sarawak pun boleh. Sebab mungkin kalau beli motor di Sabah Sarawak harganya sedikit mahal.

Jom mana yang nak hantar motor Ysuku ke Ysuki tu dengan Nizaf Mover!

6 Langkah Yang Perlu Dilakukan Hantar Motor ke Sabah /Sarawak /SemenanjungCari maklumat Syarikat Penghantaran kenderaan (pastikan yang boleh dipercayai).

  1. Dapatkan sebut harga dari Syarikat yang dipilih dari langkah pertama tadi.
  2. Buat surat permohonan kepada Bank untuk pindahkan/hantar motor.
  3. Hantar dokumen berkaitan ke Bank.
  4. Dapatkan surat kebenaran (Untuk hantar motor) dari Bank.
  5. Serahkan semua dokumen ke Syarikat Penghantaran kenderaan untuk urusan hantar motor.

Persiapan Sebut Harga dan Dokumen Surat Menyurat

Sebut harga hantar motor

Saya nak mudahkan kerja anda untuk pencarian syarikat yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang premium untuk urusan hantar motor anda.

Boleh hubungi Nizaf Mover : 019-204 7355 untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan.

Jom Hantar Motor Dengan Nizaf Mover!

Frequently Asked Question

Jawapan : Penghantaran Motosikal hanya RM750 untuk sebuah motor.

Jawapan: Harga penghantaran untuk semua jenis motosikal adalah sama sahaja.

Jawapan:

  • Salinan Mykad
  • Salinan geran motor (depan/belakang)
  • Salinan surat pelepasan bank (jika belum habis bayar) 

Jawapan: Boleh tetapi harga mengikut hantar sebuah motor + hantar sebuah kereta. Tidak ada pakej.