Perkhidmatan gudang, penyimpanan dan Logistik – Nizaf Mover & Logistics

Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Gudang adalah tempat, bangunan atau premis untuk menyimpan barang-barang dengan selamat sehingga barang-barang itu diperlukan. Pergudangan merangkumi semua aktiviti yang berkait dengan penyimpanan dan penstoran barang-barang di dalam gudang. Gudang dapat didefinisikan sebagai tempat untuk menyimpan barang-barang. Selain itu, gudang juga dapat ditakrifkan sebagai tempat untuk menyimpan barang-barang yang tidak diperlukan dengan cara yang selamat sehingga barang-barang tersebut diperlukan.

Manakala pergudangan dapat didefinisikan sebagai aktiviti penyimpanan barang dengan selamat di gudang sehingga barang itu diperlukan di pasaran. Pergudangan adalah proses setelah produksi dimana peniaga terlibat dalam keputusan menyimpan atau tidak.

Itu lah serba sedikit tentang penyimpanan dan pergudangan sebelum saya menceritakan perkhidmatan yang disediakan oleh Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd. Kami mempunyai gudang sendiri di Serdang dan juga Kuantan. Di gudang kami tersimpan stok kotak-kotak Nizaf Mover yang baru masuk. Dan juga tempat sementara menyimpan barang-barang pindah sebelum dibawa ke tempat baru.

Jika menyimpan di gudang kami anda tak perlu risau kerana gudang 24 jam dipasang CCTV dan setiap hari dipantau oleh pekerja-pekerja Nizaf Mover. Barang – barang yang dipacking dengan kemas terjaga rapi untuk mengelakkan barang hilang. Kereta yang perlu dihantar ke Sabah dan Sarawak juga disimpan di gudang kami. Ibarat gudang Nizaf Mover & Logistics adalah transit bagi barang-barang yang nak dipindah dari Semenanjung ke Sabah Sarawak dan sebaliknya.

Bagi peniaga-peniaga yang membeli barang secara borong dan tidak ada tempat untuk menyimpan stok boleh disimpan di gudang Nizaf Mover & Logistics. Dari situ peniaga dapat jimat untuk tidak perlu sewa kedai kosong nak simpan stok untuk satu tempoh. Rumah juga tidak bersepah dengan stok baru barang yang masuk. Selalu dalam bulan Ramadhan, ada customer yang nak simpan stok kuih raya dan kerepek dengan kuantiti yang banyak di gudang kami untuk sepanjang bulan puasa sahaja. Dari situ anda dah jimat tidak perlu sewa kedai yang kosnya agak mahal. Rumah pun senang nak kemas untuk menyambut ketibaan bulan Syawal.

Contact Us!

Please feel free to contact us if you need any further information or assistance about our service. We also can be reached by email; enquiry@nizafmover.com or Call us; 03-89590755

Nizaf Mover Sales Representative

Related Posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Powered by