Nizaf Mover

Nizaf Mover

Berpengalaman 15 tahun dalam bidang Mover. Kepakaran kami adalah membantu meringankan kerja bungkus-membungkus peralatan rumah serta kenderaan bagi keluarga yang akan berpindah ke Sabah Sarawak dengan perasaan yang tenang dan gembira apabila barang sampai di destinasi.

Pindah Rumah bersama Nizaf Mover “Moving Serve In Style”

Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Kali ni saya nak buat rujukan ringkas berkenaan pindah rumah premium di area Semenanjung atau dari Semenanjung ke Sabah Sarawak.

Sudah ramai yang mengambil perkhidmatan pindah rumah dengan Nizaf Mover. Memang terbukti ramai yang berpuas hati dengan servis yang diberikan. Servis yang PREMIUM dengan HARGA yang BERPATUTAN. Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd yang berstatus Bumiputera sedia membantu memudahkan urusan perpindahan rumah yang paling “TIP TOP”. Staff2 yang sado ada untuk tolong urusan pindah memindah jadi MUDAH! CEPAT & TERJAMIN!

NIZAF MOVER & LOGISTICS SDN BHD menyediakan perkhidmatan pindah rumah dan penghantaran barang ke seluruh Malaysia. Kami menawarkan 2 PAKEJ PINDAH RUMAH yang boleh anda pilih:

[+] PAKEJ VVIP [MATERIAL + MANPOWER + LORI BONDED] dari RM1399 – Pakej yang paling ramai orang ambik sebab complete! Kerja semua staff-staff Abg Kay yang buat. Mudah urusan tak payah pening kepala nak kemas pindah semua. Start dari packing, ditambah pula dengan abang2 sado. Kalau tak cukup boleh tambah. Dan lori bonded untuk angkut barang pindah ke tempat yang baru. Material untuk pindah rumah seperti kotak, bubble wrap, corrugated, strecth film juga kami sediakan.

.

[+] PAKEJ GOLD [MANPOWER + LORI BONDED] dari RM799 – Ni kalau dah packing sendiri barang-barang nak pindah boleh la ambil pakej ni. Mana la tahu nak packing sendiri supaya lebih senang dan selesa kan. Abang Kay akan bagi staff yang sado untuk angkat barang-barang dan lori. Pakej ni ibarat separa penat la.

SEBAB KENAPA NIZAF MOVER MENJADI PILIHAN RAMAI?

 • Kami mempunyai lori bonded. Lori bertutup barang anda pun akan selamat daripada hujan dan panas.
 • Kami mempunyai staff yang terlatih. Barang akan dipacking supaya barang anda tidak rosak. Cara packing staff kami sangat kemas.
 • Kami ada kotak pindah rumah double layer. Terdapat dalam 3 saiz. Sesuai untuk digunakan semasa pindah rumah ikut kesesuaian barang.
 • Team Nizaf Mover yang peramah, mesra, pantas dan menepati masa.
 • Kami akan consult customer untuk memilih pakej pindah rumah yang sesuai dengan anda. Tahu nak pindah rumah ni pening kepala. Dengan kami anda tidak akan ada masa untuk sakit kepala.
 • Nizaf Mover & Logistics Sdn. Bhd. adalah syarikat yang berdaftar dengan MOF dan Petronas. Trusted company!
 • Syarikat Nizaf Mover sudah berpengalaman 15 tahun dalam bidang logistik.
 • Ibu pejabat Nizaf Mover berada di Kuala Lumpur. Dan cawangan pantai timur ada di Kuantan. Selain itu, ada cawangan di Johor dan juga Kota Kinabalu.

APA KEBAIKAN JIKA PINDAH RUMAH DENGAN NIZAF MOVER?

 • Barang-barang pindah rumah akan dijamin selamat sampai.
 • Kerja packing kami yang sangat kemas kerana barang pindah dibungkus oleh staff kami yang terlatih dan berpengalaman.
 • Kotak pindah rumah kami yang tebal dan berkualiti.
 • Proses pindah rumah anda jadi senang, mudah dan cepat.
 • Mudah berurusan dengan pihak kami.
 • Kami ada insurans untuk barang-barang semasa pindah rumah.
 • Servis premium pindah rumah pada harga yang sangat berpatutan.

APA KATA CUSTOMER TERHADAP NIZAF MOVER?

 

Banyak lagi review dan aktiviti boleh lihat di FB: Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd dan IG: @nizafmover

.

CUSTOMER HAPPY, KAMI PUN TURUT HAPPY

.

Nak kami bantu anda untuk dapatkan pakej pindah rumah premium dengan harga yang berpatutan?

.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Boleh. Kereta boleh di hantar menggunakan kapal RORO (Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebutharga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).  Contoh 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3)

Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk makluman lanjut boleh hubungi team sales kami http://www.wasap.my/60199915655

Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah

(P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

Frequently Asked Question

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan pindah rumah di seluruh Semenanjung dan juga Sabah Sarawak.

Untuk mendapatkan kos, pihak kami perlu melihat terlebih dahulu berapa banyak barang yang perlu dibawa dan jarak antara rumah lama ke rumah baru.

Sila sediakan informasi seperti gambar-gambar barang yang perlu dipindahkan dan tarikh nak pindah rumah. Atau boleh terus hubungi team sales kami datang ke rumah anda untuk survey.

Boleh. Kereta boleh di hantar menggunakan kapal RORO (Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Hari pemindahan yang dibenarkan bagi yang nak berpindah dari condo ke condo ialah hari biasa sahaja. Ada juga sesetengah condo yang boleh pada hari Sabtu, itu pun separuh hari sahaja. Jadi, jika anda mahu pindah rumah pastikan anda sudah plan cuti anda siap-siap. Sebab pihak kami akan lakukan pemindahan pada hari yang anda pilih tersebut. Access untuk masuk ke rumah condo juga agak leceh.

Anda ada Pertanyaan?

Untuk lebih lanjut boleh hubungi Puan Azleen dari Nizaf Mover. Klik WhatsApp untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan.

Nizaf Mover Sales Representative

More to explorer

Hantar Kereta ke Sabah Sarawak

Nizaf Mover & Logistics adalah ejen penghantaran kereta ke Sabah & Sarawak yang di percayai. Syarikat kami yang berstatus Bumiputera menawarkan Marine

Hantar Barang ke Sabah Sarawak

4 Langkah Yang Perlu Dilakukan Untuk Hantar Barang ke Sabah /Sarawak /Semenanjung Perlu asingkan barang terlebih dahulu yang mana hendak digunakan dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *