Nizaf Mover

Nizaf Mover

Berpengalaman 15 tahun dalam bidang Mover. Kepakaran kami adalah membantu meringankan kerja bungkus-membungkus peralatan rumah serta kenderaan bagi keluarga yang akan berpindah ke Sabah Sarawak dengan perasaan yang tenang dan gembira apabila barang sampai di destinasi.

Hantar Barang ke Sabah Sarawak

Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

4 Langkah Yang Perlu Dilakukan Untuk Hantar Barang ke Sabah /Sarawak /Semenanjung

 • Perlu asingkan barang terlebih dahulu yang mana hendak digunakan dan yang mana tak perlu.
 • Packing barang menggunakan kotak double layer, bubble wrap dan corrugated.
 • Labelkan barang dengan nama, tempat dan kalau barang jenis yang mudah pecah labelkan dengan ‘Fragile’.
 • Cari syarikat yang boleh dipercayai seperti Nizaf Mover & Logistics untuk menghantar barang ke Sabah & Sarawak.

 

Persiapan Sebut Harga dan Free Consultant

Saya nak mudahkan kerja anda untuk pencarian Syarikat yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang premium untuk hantar barang anda ke Sabah & Sarawak.. Harga dikira mengikut per M3 iaitu (panjang x lebar x tinggi) dan jarak dari destinasi lama ke destinasi yang baru. Anda perlu berurusan dengan team sales kami untuk lebih terperinci.

Boleh hubungi tel: 0103232300@http://www.wasap.my/0103232300 (Cik Syapikah) dari Nizaf Movers. Boleh call atau whatsApp untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan dengan hantar barang ke Sabah & Sarawak.

 

Mengapa anda perlu hantar barang ke Sabah/Sarawak dengan Nizaf Mover?

 • Kami ada staff yang terlatih dan cara kami sangat profesional dan ini terbukti dengan customer kami sangat berpuas hati.
 • Kami amat mementingkan kualiti. Dengan menggunakan tenaga kerja yang mahir dan lori bonded (lori tutup penuh) dapat menjaga barang anda dan urusan pemindahan akan lebih lancar.
 • Senang untuk berurusan dengan semua staff Nizaf Mover. Dari bahagian sales sehingga ke operation. Anda tidak akan stress.

 

Testimonial Pelanggan

 • Puji sangat dengan packaging! Kemas dan teratur. Servis cepat dan senang utk dirunding. Feedback pun cepat. Sangat puas hati.
 • Recommended untuk mereka yang nak berpindah.
 • Pengendalian barang yang cermat. Barang sampai dengan selamat. Terima kasih.
 • Tepati masa dan kondisi barang sampai dalam keadaan yang baik. Terbaik!
 • Servis terbaik penghantaran dari pintu ke pintu. Barang selamat sampai dalam keadaan baik. Terima kasih Nizaf Mover untuk servis hantar barang ke Sabah.

Maklumat lanjut berkenaan dengan hantar barang ke Sabah/Sarawak, atau hantar barang ke Semenanjung boleh tengok kat laman web Nizaf Movers www.nizafmover.com

Frequently Ask Questions

Jawapan: Boleh. Kereta boleh di hantar menggunakan kapal RORO ( Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Jawapan: Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebutharga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Jawapan: Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan adalah

(Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).

Contoh 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3)

Jawapan : Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk makluman lanjut boleh hubungi team sales kami http://www.wasap.my/60199915655

Jawapan: Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah

(Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 6000)

Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Jawapan: Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

Anda ada Pertanyaan?

Untuk lebih lanjut boleh hubungi Cik Syapikah dari Nizaf Mover. Klik WhatsApp untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan.

Nizaf Mover Sales Representative

More to explorer

Hantar Kereta ke Sabah Sarawak

Nizaf Mover & Logistics adalah ejen penghantaran kereta ke Sabah & Sarawak yang di percayai. Syarikat kami yang berstatus Bumiputera menawarkan Marine

2 Replies to “Hantar Barang ke Sabah Sarawak”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *