Hantar Motor ke Sabah Sarawak

Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd sedia membantu memudahkan urusan penghantaran dan akan memberikan servis yang paling TIP TOP. Perkhidmatan kami merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Kami juga ada membuat penghantaran motor selain kereta dan barangan untuk dihantar ke seluruh Malaysia.

 

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd syarikat yang berstatus Bumiputera menawarkan Marine Insurance sekiranya berlaku kemalangan. Car Delivery Made Easy, Secure & Fast. Syarikat kami berdaftar dengan MOF. Staff akan buat checklist motor sebelum hantar motor ke destinasi. Customer akan happy dengan kerja staff kami yang sangat berpengalaman dalam bidang ini. Kami juga menawarkan harga yang sangat berpatutan.

 

Ada yang nak hantar motor dari Semenanjung ke Sabah Sarawak. Yang nak hantar motor ke Semenanjung dari Sabah Sarawak pun ada. Nizaf Mover sudah banyak hantar motor selain dari kereta. Kami juga pernah membuat penghantaran motor polis ke Sabah Sarawak dengan kuantiti yang banyak. Anda boleh untuk hantar motor balik ke kampung. Daripada membeli motor baru yang agak memerlukan kos yang lebih banyak. Jika baru beli motor di Semenanjung dan ingin hadiahkan kepada anak di Sabah atau Sarawak pun boleh. Sebab mungkin kalau beli motor di Sabah Sarawak harganya sedikit mahal.

 

Jom mana yang nak hantar motor Ysuku ke Ysuki tu dengan Nizaf Mover!

 

 

6 Langkah Yang Perlu Dilakukan Hantar Motor ke Sabah /Sarawak /Semenanjung

 1. Cari maklumat Syarikat Penghantaran kenderaan (pastikan yang boleh dipercayai).
 2. Dapatkan sebut harga dari Syarikat yang dipilih dari langkah pertama tadi.
 3. Buat surat permohonan kepada Bank untuk pindahkan/hantar motor.
 4. Hantar dokumen berkaitan ke Bank.
 5. Dapatkan surat kebenaran (Untuk hantar motor) dari Bank.
 6. Serahkan semua dokumen ke Syarikat Penghantaran kenderaan untuk urusan hantar motor.

 

 

Persiapan Sebut Harga dan Dokumen Surat Menyurat

Sebut harga

Saya nak mudahkan kerja anda untuk pencarian Syarikat yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang premium untuk penghantaran motor anda.

Boleh hubungi 0103232300 (Cik Syapikah) dari Nizaf Movers. Boleh terus klik sini

Cik Syapikah – www.wasap.my/60103232300 untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan.

 

Jom Hantar Motor Dengan Nizaf Mover!

FAQ

 • Motor & barang boleh di hantar sekali ke Sabah Sarawak ke?

Jawapan: Boleh. Motor boleh di hantar menggunakan kapal RORO ( Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

 • Bagaimana nak hantar barang ke Semporna, Sabah dari KL?

Jawapan: Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebutharga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

 • Bagaimana kiraan untuk hantar barang ke Sabah?

Jawapan: Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).  Contoh 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3)

 • Berapa kos 1 kontena?

Jawapan : Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk makluman lanjut boleh hubungi team sales kami http://www.wasap.my/60199390355

 • Saya nak hantar keropok dalam 120kg dalam 6 kotak ke Miri, Sarawak. Caj kira macam mana?

Jawapan: Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah                       (P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

 • Saya nak hantar 2 unit kenderaan Compact & Sedan serta barangan rumah ke Kuching,Sarawak. 

Jawapan: Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

 

Contact Us!

Please feel free to contact us if you need any further information or assistance about our service. We also can be reached by email; enquiry@nizafmover.com or Call us; 03-89590755

Nizaf Mover Sales Representative

Related Posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Powered by