Tips Pilih Lori Pindah

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Pilih lori yang betul untuk pindah juga penting agar barang kita tak rosak. Dalam lori itu tak perlu barang terlalu padat dan juga terlalu kosong. Jadi perlu pekerja yang mahir untuk menyusun barang dalam lori. Itu sebab Abg Kay nak bagi panduan memilih saiz lori untuk pindah rumah:

 

LORI 1 TAN

Sesuai untuk kegunaan memindahkan barang orang bujang. Contohnya orang yang duduk bilik sewa. Ada katil, almari, meja dan barang-barang dalam kotak.

 

LORI 3 TAN

Sesuai untuk kegunaan untuk memindahkan barang keluarga kecil dengan perabot yang sedikit dan barang-barang lain. Juga boleh untuk memindahkan barang dan perabot dari satu apartment. Tetapi barang untuk satu rumah juga boleh tapi mungkin ambil dua trip untuk angkut. Jadi lebih elok untuk terus mengambil lori yang lebih besar.

 

LORI 5 TAN

Sesuai untuk memindahkan barang dari 1 rumah teres 2 tingkat atau keluarga dengan anak lebih dari 3 orang. Dan juga kalau untuk pindah pejabat. Rumah banglo atau yang mempunyai perabot yang banyak dan besar memang perlu lori 5 tan.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Boleh. Kereta boleh di hantar menggunakan kapal RORO (Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebutharga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).  Contoh 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3)

Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk makluman lanjut boleh hubungi team sales kami http://www.wasap.my/60199915655

Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah

(P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *