Ingin Hantar Barang ke Sabah Sarawak?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Nak hantar barang ke Semenanjung atau Sabah & Sarawak? Tak tahu nak cari syarikat yg boleh dipercayai?
Barang anda pernah hilang? Ingin barang selamat sampai ke destinasi?
Barang tidak dibungkus dengan kemas? Barang2 rosak semasa proses penghantaran?
Anda runsing dapatkan servis PENGHANTARAN yang MURAH! MUDAH! CEPAT & TERJAMIN!?
.
.
Jangan risau!!! Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd sedia membantu memudahkan urusan penghantaran dan akan memberikan servis yg paling ‘TIP TOP’. Perkhidmatan yg Abg Kay cover “Door to Door”. Cuba bayangkan kalau barang yang nak dihantar tu tak sampai atau rosak! Mesti marah kecewa kan!? Abg Kay juga buat penghantaran barangan untuk dihantar ke Indonesia. Perkhidmatan hantar barang ke Sabah dan Sarawak adalah melalui kapal laut / kontena kargo secara LCL – LOOSE Container Load.

 

 

 

 

 

 

FAQ

  • Kereta & barang boleh di hantar sekali ke Sabah Sarawak ke?

Jawapan: Boleh. Kereta boleh di hantar menggunakan kapal RORO ( Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

 

  • Bagaimana nak hantar barang ke Semporna, Sabah dari KL?

Jawapan: Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebutharga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

 

  • Bagaimana kiraan untuk hantar barang ke Sabah?

Jawapan: Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).  Contoh 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3)

 

  • Berapa kos 1 kontena?

Jawapan : Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk makluman lanjut boleh hubungi team sales kami http://www.wasap.my/60199915655

 

  • Saya nak hantar keropok dalam 120kg dalam 6 kotak ke Miri, Sarawak. Caj kira macam mana?

Jawapan: Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah                       (P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

 

  • Saya nak hantar 2 unit kenderaan Compact & Sedan serta barangan rumah ke Kuching,Sarawak. 

Jawapan: Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

 

Telefon : 0199915655 @ whatsapp ye.

 

 

 

 

 

 

 

 

Frequently Asked Questions (FAQ)

Boleh. Kereta boleh di hantar menggunakan kapal RORO (Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebutharga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).  Contoh 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3)

Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk makluman lanjut boleh hubungi team sales kami http://www.wasap.my/60199915655

Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah

(P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

429 Replies to “Ingin Hantar Barang ke Sabah Sarawak?”

  1. Assalamuaikum abg sy nk tanya kalau sy nk hantar sebuah kereta proton iswara. dan sedikit perkakasan rumah seperti
    Meja solek
    Mesin basuh
    Kipas
    Tv
    Nak tanya berapa kos untuk hantar semua barangan ni.hantar ke kuching sarawak

      1. Assalammualaikum,saya nak hantar barang2 saya ke semporna sabah,mcm mna saya nak tahu lebih lanjut tentang perkhidmatan dan pembyran macam mana…

      1. sy nak order dari keropak terangganu 120kg dalam 6 kotak ke miri serawak atau ke limbang serawak…. bagaimana boleh ke.. wassap sy +6738900729..

  2. Nak hantar perabot serta hood and hob. Blh bg quotation tak?
    Ni senarai:
    1) sofa
    2) meja makan
    3) cabinet tv
    4) katil
    5) hood and hob

  3. Morning..
    Nk tanya berapa kos penghantaran barang utk 2buah kenderaan (compact&sedan car) serta barangan rumah (packing kotak) . Kl to kuching.
    Any suggestion sama ada sewa satu kontena atau pun kongsi kontena dgn org lain. Mohon direct whatsapp +60142646547

  4. Salam..
    saya nak hntrbrng ke kk sabah, berapa kos ye? barang saya kereta viva elite & peti ais..
    Wasap saya 0148540224 tq

    1. Saya berhasrat menghantar 3 kotak besar barang ke Kota Kinabalu pada 17 Sep. Saya tinggal di Manjung, Perak. Adakah perlu saya perlu membawa barang ke pejabat di Selangor atau boleh diambil dari Manjung. Adakah syarikat menyediakan pilihan penghantaran melalui udara..? Apakah anggaran bayaran perkhidmatan jika menghantar melalui kapal dan udara..?? Terima kasih

  5. Sy perlukan kontena pindah barang rumah, kereta dan motosikal. Saya nak pindah dr kching ke melaka dr kementerian pertahanan. Hubungi saya asap. 0197728473

  6. Salam boss … boleh saya tahu pos barangan lebih 100kg ke sabah sarawak berapa harga kos ?? .. barangan adalah cecair dlm botol … boleh tak hubungi wasap terus sebab saya nk gunakan tuan untuk urusan perniagaan kekal…
    019 582 9441

  7. Admin bley x minta fon number…
    Sbb kawan sy memerlukan perkhidmatan anda untuk penghantaran barang dari KL ke Sabah.. Ni no whatsapp sy… 01136070136

  8. Slmt ptg bos.nak tanya kalau nak hantar barang ke kuching sarawak.kereta toyota avanza sebuah,peti ais 2 pintu,mesin basuh 10kg,almari dapur 4pintu 2 buah,almari tv,almari pakaian 3pintu,sofa 3,2,1,meja makan 4 kerusi.berapa ye kos nye.?

  9. saya nak hantar set sofa ke semporna sabah – boleh bagi quotation ? harga brapa ? penghantaran berapa lama ? boleh sampai sebelum raya ke ?

    hubungi saya 0143675886

  10. Salam, Saya perlukan sebut harga utk hantar brg dr sm ke swk mggunakan Lo government. Please whatsapp saya ke nombor ni 0198585211.

  11. Admin. Saya nak menghantar jenis hasil laut dari twu ke kul. Berapa kos penghantaran / kg? 0146576348

  12. Salam.
    Saya ada 10 cadar yang perlu dihantar dari Banting ke Penampang,Sabah.
    Boleh Tuan emel saya kos dan masa yang diambil untuk sampai?

  13. assalamualaikum dan salam sejahtera…sy buat penghantaran gearbox ke miri,serawak…berapa kos penghantaran?bagaimana dgn SOP…boleh hubungi 0135035152

      1. Bos brpe kos hantar guni bundle kasut ke tawau..
        Anggaran 60-70kg…
        Berikan harga darat dan laut yea..
        Wasap 0173693031

  14. nak tanya kos hantar barang dari semenanjung ke Sabah untuk peti sejuk, mesin basuh, katil, dll..
    barang baru nak beli tapi kedai takda sediakan perkhidmatan hantar barang ke sabah pula… tak berbaloi nak guna pos

    whatsapp – 0136100706

  15. Saya nak tanya kalau pos brg ke Sabah dlm 5-10kg..hrga dalam brape ye.. Tlg wasap sy 0134672210.. Tq

  16. Boleh hangar Barang cecair ? ( Shampoo & body shampoo ) Dari Selangor ke Sabah & Sarawak?
    Berapa lama? Harga?

    WhatsApp 0163078820

  17. Sy maju sewa kontena 20ft @ 40ft ke sabah….
    0134046960
    Harap tuan dapat hubungi sy A. S. A. P

  18. Salam tuan.. Jika barang jenis spray aerosol,boleh tak buat penghantaran dr smnanjung ke sabah?
    Dan jika berat dalam 50kg,brapa kos nya tuan?
    Dan juga berapa lama bole smpai sabah?

    Wasap 014 284 6424
    Asap..

  19. Slm tuan…klu nak hantar kain sarung/pelikat dlm 200 psg lbh kurang 80-85 kg ke papar sabah, berapa cas penghantaran? TQ..
    ASAP

  20. Hi, sy nak hantar kereta, perabot, peti ais dan barang2 ke Tawau Sabah, berapa quotation yang? Thx

  21. Sy perlukan kontena pindah barang rumah, kereta dan motosikal. Saya nak pindah dr selangor ke sarawak dr kementerian pertahanan. 011-36047317 wassup

  22. assalamualaikum, saya nak hantar barang ke sabah. Saya nak tahu harga dan procedure penghantaran. Boleh whatsap saya di nombor 0146201357

  23. Assalammualaikum
    Tuan sy selalu terima tempahan dodol ke sabah & sarawak
    Tp kos courier agak mahal sehingga customer seringkali batal kn pesanan
    Biasanya muatan kurang dr 10kg atau lebih.
    Boleh sy tahu rate & prosedurnye?
    Jika kos tuan berpatutan, boleh la sy cari agen disana.

  24. hi, nak tanya berapa kos untuk penghantaran barang (kain) dalam below 100kg ke SABAH?
    this is my number 0196976003..tq

  25. salam..sy nk tahu kos utk pnghntran dr kuching ke semenanjung..kereta 1,moto 1,brg2 rumah peti ais,mesin basuh,penapis air coway,tilam,box merah dlm 15..0146726223

  26. salam, saya nak tahu sewa kontena yg boleh muat myvi, peti ais, mesin basuh, sofa 3+2,, tilam, barang2 rumah ke Sabah dari semenanjung. Sy nak yg paling minimum. Terima kasih

  27. Assalammualaikum, boleh saya tahu harga untuk penghantaran motorsikal dari KL ke Tawau?.. 018-3174127

  28. Nak buat penghantaran pindah dari sibu sarawak ke jitra kedah..
    Blh bagi info caj penghantaran..
    No tel sya..013-690-6176

  29. assalamualaikum.
    saya ingin menghantar barang berat 185kg (mesin membuat fishball) saiz 700x380x1550mm ke labuan dari damansara. boleh saya tahu berapa kos penghantaran dan berapa lama masa di ambil .

  30. Salam,tuan kalau nak hantar 2 buah baby car seat dari johor ke sabah boleh ke?caj berapa ye?

    01131688039

  31. Boleh bg quotation utk penghantaran berikut;

    Lokasi Asal: Nilai, N9
    Lokasi Destinasi: KK, Sabah
    Barang dihantar: Peti Ais 1 pintu

  32. salam boleh tak ws sy segera.. sbb sy ada satu item penghantaran urgent yang melibatkan fragile item.. time kasih

    0129881418

  33. salam saya nak tanya berapa kos hantr barang rumah berserta sebuah kereta axia dari selangor ke sabah urgent please call me 01116285124

  34. Assalamu’alaikum. Saya nak post 2 unit wing chair ke sibu sarawak dari sungai pelek sepang. Boleh tahu brpa harga? Kindly pm me 0195137359 Lyn. Tq

  35. Assalamualaikum En/Puan, boleh sy dptkn hrga untuk sewa 1 kontena. Untuk hntr barang dari Sabah ke Semenanjung. Minta En/Puan hubungi saya, 017-9346462

  36. Salam tuan….boleh tak sy nak tahu kos penghantaran dari Melaka ke tawau Sabah

    1. Kerete sedan 1 unit
    2. Peti sejuk 1 unit
    3. Set bilik tidur 1 set
    4. Meja makan 6 seated 1 unit
    5. TV 1 unit
    6. Kabinat tv 1 unit
    7. Kotak 20 unit

    Contact no 011-21108939 @ wassap

  37. Salam tuan….
    Assalamualaikum En/Puan, boleh tak sy nak tahu kos penghantaran dari johor ke kota kinabalu Sabah dan boleh sy dptkn hrga untuk sewa 1 kontena.

    1. Kerete Alza 1 unit
    2. Kereta Kancil 1 unit
    3. Peti sejuk 1 unit
    4. Set bilik tidur 2 set
    5. Meja makan 6 seated 1 unit
    6. TV 1 unit
    7. Kabinat tv 1 unit
    8. Mesin Basuh
    9. 30 Kotak

    Minta En/Puan whatsapp saya, 010-7039565

  38. Tumpang tanya, kalau nak hantar brg ke srwk kne sewa 1 kontena jugak ke? Sbb sy nak pindah, hanya separuh je brg nak hantar n selebihnya akan stay d KL

  39. Saya nak hantar 1 kerusi 3 seater, 2 wing chair dan 1 almari saiz 4 kaki dari kuala lumpur ke kuching sarawak. 0198888654 boleh wappapps.

  40. Saya ingin post barang dari Kuching ke Taman Universiti Skudai Johor ( Area UTM Skudai).
    Saiz kotak barang 160cm x 85cm x 65cm.. Berat barang kurang 50kg. Berapa kosnya? Berapa hari akan smpai?
    Dimana lokasi office tuan di Kuching?
    0199831880 -azlan

  41. As salam..boleh bagi anggaran harga untuk penghataran brg dri selangor ke keningau sabah…barang hanya baju dan peralatan sekolah..berat anggaran 7-9kilo..wasap…0182826924

  42. Assalam saya nak dapatkan khidmat penghantaran barang seperti TV mesin basuh dan lain2 ke sabah sebelum hujung tahun ini. Boleh contact saya di 0138785672. T. Kasih.

  43. Assalamualaikum bagaimana kah buat penghantaran barang dr klia or jb ke sandakan or kk. Barang jenis buah-buahan nie no whatsap saya 01119063684

  44. Ples reply my emel…
    Saya no beli perabot sofa l shape kat smenanjung.sy pula duk sabah…
    So, nk pos brg tu dr smnjung ke sbh

  45. Salam. Saya nak hantar peti ais 2 pintu ke sabah. Tinggi lebih kurang 5 kaki 8 inci. Boleh tahu berapa kos. Saya di pulau pinang.

  46. Assalamualaikum, Saya ingin menghantar barang ke Keningau, Sabah, 1×20’cntr, Kelengkapan rumah,peti ais,almari,tilam,tv,microwave,rice cooker ,washing machine dan etc. boleh emailkan kan pada saya quotation

  47. Salam admin sy nk tnya harga hantar barang dari kk ke n.9
    Tangki air
    Perabut
    Motorsikal ex-5
    Generator 60kg
    Peti ais dll
    Hubungi 019-5899293

  48. salam.. bole saya tahu brapa kos untuk penghantaran motorsikal dri kuching sarawak pergi ke tawau sabah?
    no whatsapp: 01126884818

  49. Assalamualaikum.. saya kirim barang dari kl ke tawau sabah
    16 kotak… berat setiap kotak dalam 5kg.. berapa kos?
    0195882131

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *